Ο δήμαρχος για τη Μαραθόλακκα

Ο δήμαρχος για τη Μαραθόλακκα

Τον Απρίλιο θα σταματήσει η εναπόθεση απορριμμάτων, σε μορφή μπάλας με υπόλειμμα, στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου, επανέλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει εάν η μεταφόρτωση των απορριμμάτων θα συνεχιστεί στη Μαραθόλακκα και μετά τον Απρίλιο, εάν και πότε θα αποκατασταθεί η περιοχή, εάν και πότε θα απομακρυνθεί ο τεράστιος όγκος απορριμμάτων που έχει “αποθηκευτεί” στο χώρο αυτό…

Χθες το βράδυ, ύστερα από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή έκανε ενημέρωση για τη υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τ συζήτηση παρακολούθησαν οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων της Αλαγονίας, Ελένη Λούρα, Λαδά, Αθηνά Μασουρίδου, Πηγών Γιάγκος Παπαδέας και Αρτεμισίας, Παναγιώτης Βασιλάκης. 

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας, κ. Λούρα, ρώτησε τον δήμαρχο εάν μετά την έναρξη της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη μονάδα της κεντρικής διαχείρισης συνεχιστεί η λειτουργία της Μαραθόλακκας, για τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων και ο δήμαρχος απάντησε: “Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιο σημείο θα γίνει η μεταφόρτωση. Επειδή είναι κινητή μονάδα μεταφόρτωσης ακόμα τον αναζητούμε. Μπορεί να είναι και στη Μαραθόλακκα, δεν το ξέρουμε ακόμη”. 

Επίσης η κ. Λούρα ρώτησε εάν και πότε θα αποκατασταθεί η Μαραθόλακκα και ο δήμαρχος απάντησε: “Η αποκατάσταση είναι μια μεγάλη διαδικασία για την οποία προφανώς πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη” και συνέχισε σημειώνοντας ότι η αποκατάσταση θα είναι ανάλογη με εκείνη που έγινε στην παλιά χωματερή της Μαραθόλακκας. Η εντύπωση που άφησε ο δήμαρχος με αυτή την αναφορά είναι ότι οι χιλιάδες μπάλες που υπάρχουν στη Μαραθόλακκα θα σκεπαστούν με χώμα, όπως σκεπάστηκαν τα σκουπίδια στην παλιά χωματερή. Αργότερα ωστόσο ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι τα απορρίμματα θα φύγουν από εκεί!

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου της Αρτεμισίας, κ. Βασιλάκης, κάλεσε τον δήμαρχο να δεσμευτεί για την απομάκρυνση των απορριμμάτων από τη Μαραθόλακκα και ο κ. Βασιλόπουλος είπε: “Δεσμεύομαι ειλικρινά, γιατί το οφείλουμε στη Μαραθόλακκα, ότι την ημέρα που θα μπορέσουμε να πάρουμε τα απορρίμματα θα τα πάρουμε όλα”!

Πηγή: https://kalamatajournal.gr/messinia/kalamata/item/30352-o-dhmarchos-gia-th-maratholakka-tha…?fbclid=IwAR1dbII0TjyCQ96-TtHA-0vPULHnbssOfTaQZe3Z3aR7v0nYxhiOoN75zTI

newspaper templates - theme rewards